VREME

⛅️ Prognoza meteo la nivelul întregii țări

“Vestitorii primăverii” au sosit cu temperaturi ridicate încă de la începutul acestei luni.   Încă din prima zi de martie, primăvara pare ca vrea să își intre total  în drepturi, chiar dacă în unele zone se mai înregistrează și  temperaturi mai scăzute.

Administrația Națională de Meteorologie informează că temperaturi mai ridicate se vor înregistra spre sfârșitul acestei săptămâni, însă nu toate zonele țării se vor bucura de creșterea temperaturilor in termometre, deoarece există posibilitatea apariției precipitațiilor.

În zona Moldovei, temperaturile vor fi peste cele normale acestei perioade , înregistrându-se până la 15 grade, iar cele minime vor înregistra 4 grade.  Maximele vor oscila între 9 și 14 grade, iar minimele între 0 și 3 grade. Temperaturile mai ridicate se vor înregistra în cea de-a doua săptămână.

Își vor face prezența și câțiva stropi de ploaie, însă în a doua săptămână, mai exact în intervalul 10-17 martie.

Și în zona Dobrogei se vor înregistra temperaturi peste cele normale acestei perioade. Aici temperaturile vor varia, astfel că cele maxime vor oscila între 10 și 15 grade, iar cele minime între 3și 6 grade, cele mai mari temperaturi înregistrându-se în data de 16 martie. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi slabe cantitativ.

Oltenii se vor bucura și ei de o vreme călduroasă, astfel că nici aici nu diferă foarte mult temperaturile în comparație cu celelalte zone ale țării. Se vor înregistra temperaturi între 11 și 17 grade, iar cele minime vor înregistra între  0 și 5 grade. Probabilități mari de ploaie se vor înregistra în cea de-a doua săptămână.

Nici muntenii nu stau rău din punct de vedere meteorologic.  Temperaturile maxime vor înregistra o creștere de la 10 la 18 grade, puțin mai cald spre deosebire de celelalte regiuni ale țării, iar minimele vor înregistra între -1 și 6 grade. Pe tot parcursul celor două săptămâni, vor fi înregistrate și precipitații, însă acestea vor fi slabe cantitativ.

Și în zona de munte se vor înregistra temperaturi pozitive. Va fi neobișnuit de cald pentru această perioadă.  Temperaturile maxime vor fi în creștere de la 0 la 5 grade, iar cele minime de la -7 la 0 (Sursa foto: Radio Impuls).

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button