EditorialNoutăți

Alege tu, mortule!

EDITORIAL Aurel STANCU, 29 mai 2023

Deși pare că nimic nu s-a schimbat, totul e diferit. Tiptil, uneori la vedere, comunitatea română din România a ajuns minoritară. Spun despre acest pericol de treizeci de ani întruna. Și ce dacă? Mafia internațională de la Cluj, așa afirmă Cornel Nistorescu, e aici de pe la 1600. De atunci, tot lupta să desfacă și să conducă țara asta, dar mai ales să ne disloce pe noi românii de pe pământul nostru strămoșesc. Niciodată nu a avut atâta succes ca în anii de după revoluție, evenimente pe care, printre alții, a organizat-o și ea. Atunci, în decembrie 1989, spargerea României a fost dată peste cap de ieșirea poporului în stradă, neluată în calcul, și astfel au fost blocați. Între timp, s-au reorientat și au înțeles că prin imbecilizarea românului e mai simplu de ocupat întreaga țară. Ceea ce s-a petrecut și se continuă. Ăsta e primul mare adevăr care contează.

Cum au reușit să pună mâna pe țară? În primul rând, au atacat frontal instituțiile de bază ale oricărei societăți. Politicul. Economicul. Armata. SRI-ul. Învățământul. Cultura. Sportul.

Clasa noastră politică are la acest moment trăsăturile esențiale de groază. E profund incompetentă. E profund trădătoare de țară. E peste imaginație de lacomă și se crede nemuritoare. Pe ce a pus mâna, nu mai scapă până la al șaptelea urmaș.

Economic ar trebui să ne mândrim cu un buget extraordinar, în comparație cu cel comunist. Atunci, de ce suntem săraci și fără putere? Păi mediul de afaceri autohton care reprezintă 20% din totalul mediului de afaceri românesc a dat la Bugetul de Stat în anul 2022 – 54 miliarde de euro taxe. Rețineți, 20% de întreprinderi mici și mijlocii! Partea cealaltă formată din multinaționale și de mari întreprinderi de stat ale altor țări, cu cei 80% care îi sunt în mână, a dat la Bugetul de Stat patru miliarde de euro. Adică, românașii noștri hărțuiți, storși, certați, arestați, au ”donat” la Bugetul de Stat de paisprezece ori mai mult. Cine e de vină? Uite un exemplu. De curând, pe ascuns, fără nicio consultare publică, în mod ticălos, Guvernul a reînnoit licența de exploatare a resurselor noastre subterane pentru cincisprezece ani donată OMV-ului. Asta după ce, prin intervenția directă a președintelui, au scăzut contributivitatea la bugetul de stat de la peste un  miliard de lei la peste trei sute miliarde de lei. În Norvegia acordarea licențelor de exploatare a resurselor naturale norvegiene se face public, inclusiv se aduce la cunoștință tuturor prețul redevenței care este de până la 90% din profit. La noi, pe întuneric și tăcere se înstrăinează tot.

Armata. Nu mai există. Vrea 80.000 de angajați. Serviciul militar obligatoriu eliminat. Ne apărăm cu tinerii noștri vajnici, cu „gioglăile” goale care știu să tragă cu pistoale cu bile…..

SRI-ul. De ani de zile, instituția asta fabuloasă, e una pe care eu o compar cu ușa și ferestrele unei case. Închipuiți-vă că locuiți într-o casă fără ferestre și fără ușă. Ați avea curajul să dormiți în ea, în mijlocul zilei, în centrul unui oraș? Eu, unul, nu aș dormi. Ce știm sigur este că instituția asta a fost acuzată și dovedită că face jocuri mari în politică. Că generalii rezerviști învârt în jurul lor mari afaceri. Nesiguranța românilor, inclusiv a mea personal, este că nu știu cu certitudine dacă ușile și ferestrele acestea sunt ale României sau ale altora.

Cultura. De zeci de ani, se ridică pe laurii gloriei de proastă calitate numai pupincuriștii, lăudătorii politicului, nonvalori patentate. Acestea sunt criteriile pentru care unul sau altul e promovat ca bun cultural național. Sumele uriașe de bani se alocă de fapt pentru incultură, pentru trădări, pentru  noncombat și pentru atac la marile noastre repere culturale din trecut și din prezent.

Sportul. Aici, interesul e al tuturor. S-au promovat, încurajat și tolerat hoțiile, nedreptățile, dar mai ales s-a făcut orice pentru a bloca finanțele care să susțină sportul românesc. De ce credeți dumneavoastră că de ani de azi UDMR-ul țintește Ministerul Sportului? Pentru că sunt stadioane pline de răcnete iar teatrele, cinematografele, bisericile, golite. Sportul are o vizibilitate națională uriașă, motiv pentru care interesul e multidimensional. Așa s-a ajuns la gesturi incalificabile, nemaiîntâlnite nicăieri în lume, ca o glorie precum fotbalistul Gică Popescu să fie arestat ca să nu ajungă președintele Federației Române de Fotbal. În schimb, a ajuns un impostor care, făcand un gest clar infracțional, legea nu l-a atins.

Învățământul. L-am lăsat la urmă în mod intenționat. El este râul morții și învierii unui neam.  El este o țintă precisă pentru că el poate foarte rapid și foarte ușor imbeciliza un popor. Ziariștii francezi se întrebau acum vreo cincisprezece ani, cum a putut poporul francez să se imbecilizeze în douăzeci și cinci de ani? Uite că  acum nu mai pun întrebarea asta pentru că ținta imbecilizării omului e mondială. Părerea mea, că nu e un program omenesc, dar astăzi nu vreau să sperii pe nimeni. Judecăm doar rece ce ni se întâmplă nouă.

Așadar, cândva, un elev român care emigra cu părinții oriunde, după ce era evaluat, primea loc într-o clasă superioară. Terminase clasa a –IV-a în  România, era trecut direct într-a-VI-a sau a-VII-a, în altă țară. Astăzi, vedem că avem un grad mare de analfabeți, peste două milioane, un grad mare de analfabeți funcționali și că miniștriii care au condus ministerul, toți, fără excepție, au fost incompetenți, unii proști de tot, chiar neștiutori de carte sau nu au avut nicio legătură cu învățământul, de exemplu actualul ministru Ligia Deca, un mare zero barat.

Sigur, orice grevă din învățământ deranjează. E prea la vedere și cu un spectru foarte larg. E cineva care nu are nicio tangență cu școala? De aceea, peste tot în lume, prima reacție a unui guvern este să o nege din fașă. La noi, prim-ministrul a declarat din prima zi „că guvernul nu are soluții”. Pentru asemenea declarație, tot guvernul ar trebui demis, dar de unde atâta onoare?

Nu vreau să discut despre grevă decât dintr-o singură perspectivă care mi se pare letală și anume, minimalizarea și noroirea ei. Așa că, au apărut propagandiștii, analiștii și voci din public care au trecut la un atac murdar asupra liderilor de sindicat și al profesorilor. Liderii sunt putred de bogați. Meditațiile nu sunt contabilizate la ANAF. Personalul din învățământ e prost și nu are har, etc.

Ok. Eu nu contest nimic din lăturile astea aruncate cu ură. Adresez întrebările mele. Cumva Legile Educației sunt un atac la siguranța națională? Nu are ea rolul de a ne face proști și mai tare? De a nega istoria chiar și geografia, dacă vă puteți imagina? De a ne preda fără să crâcnim? De ce echipa de strategie națională pe acest domeniu e secretă? De ce echipa care face manualele e secretă? De ce inspectoratele sunt conduse politic? De ce școlile nu au bani nici de hârtie igienică? De ce s-a încurajat, tolerat și întreținut climatul de teamă, furie, destrăbălare în școli? De ce părințiii nu au nicio obligație și copiii lor nicio responsabilitate? Cine are interes ca, în loc să dezvoltăm personalitatea, imaginația, să pregătim elevii pentru viață, să viseze, să zboare către ținte înalte, îi obișnuim cu teama, cu panica și îi îndrumăm spre cabinetele psihologice?

Țara asta a ajuns un balamuc. Cred că în curând vom avea un psiholog sau un psihiatru pentru fiecare familie.

Poporul român a dormit în picioare. Trezește-te. Greva profesorilor trebuie ajutată, nu sabotată! Învățământul e o conștiință națională. Vrei să fii omul care ai fost? Deștept, mândru, cu cunoștințe generale extraordinare, care te făceau om și îți dădeau libertate interioară? Sau vrei să rămâi prost, sărac, umilit, docil  la tine în țară și în curând, posibil cerșetor în casa ta?

Alege tu, mortule! Viața sau moartea!

Sursa foto: sfinx777.wordpress.com

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button