Noutăți

CULTURĂ| Ce spectacole putem vedea în acest weekend

Teatrul Dramatic “Fani Tardini” din Galați va readuce în acest weekend alte trei spectacole pe placul publicului. Dacă v-am făcut curioși despre ce spectacole este vorba, acestea sunt: „Un loc bun de muncă”, „Angajați-mă” și ”MaMe”.

Spectacolul “Un loc bun de muncă” se va întoarce pe scena Dramaticului vineri, 23 februarie, de la ora 18:00, la Sala Studio. Spectacolul este mai mult o monodramă scrisă de un tânăr actor al Teatrului Dramatic, Laurențiu Bobeică. În cadrul acestui spectacol vor fi abordate teme precum depresia, divorțul, abandonul familial, nevoia de statut social, nevoia de apartenență la un grup, teme care trezesc în publicul privitor empatie.

Din acest spectacol nu vor lipsi nici momentele de interacțiune cu spectatorii care îi ajută pe aceștia să pătrundă în universul creat de dramaturg. Acest tip de spectacol va oferi o senzație de încredere între actor și spectator.

Un loc bun de muncă e un spectacol cald și luminos despre maturizare. E un spectacol despre fugă și regăsirea de sine. O poveste despre pierdere și despre dragoste care devine a tuturor celor care au crescut într-o lume în care lipsurile materiale au fost obstacole în calea adevăratelor întrebari despre viață. Un loc bun de muncă e un loc bun de a te întâlni cu propriul copil uitat undeva în timp.” – Radu Horghidan, coordonator proiect.

Tot vineri, 23 februarie, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Dramatic “Fani Tardini” din Galați va fi readus spectacolul “Angajați-mă!”. În cadrul acestui spectacol va fi explorată condiția proaspeților absolvenți de actorie din România. “Angajați-mă!” spune o poveste despre căutarea de sine și explorarea artistică la început de drum. Este o poveste despre foarte multă speranță.

 Din distribuția acestui spectacol vor face parte Ama Beschieru și Robert Ioan. În ceea ce privește scenografia, aceasta va fi semnată de ei înșiși, iar scenografia va fi asigurată de Daniel Divrician.

“Mame” este ultimul spectacol al weekend-ului la Dramatic. Acesta va avea loc sâmbătă, 24 februarie, de la ora 19:00. Spectacolul a primit și o nominalizare la Premiul UNITER pentru cea mai bună regie în 2021.

Spectacolul va reprezenta o colecție de amintiri ale actorilor din distribuție cu mamele lor din viața reală. Patru femei anonime, despre care nimeni nu știa nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrânețe și ceea ce ne unește pe toți când auzim sau pronunțăm cuvântul „mama”.

Spectacolul va fi redat în regia lui Cristian Ban alături de actorii Svetlana Friptu, Radu Horghidan,  Ana Maria Ciucan, Ionuț Moldoveanu, Elena Anghel, Ștefan Forir, Oana Mogoș și Răzvan Cloploțel. De asemenea, scenografia va fi realizată de Iulia Gherghescu.

Sursa foto: Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button