CULTURĂ| Pictura “Iconic” prezentă în cadrul vernisajului organizat la “Muzeul de Artă Vizuală”
Vineri, 12 mai, ora 18:00, în cadrul vernisajului organizat la Muzeul de Artă Vizuală din Galați, va fi prezentată o pictură unică, și anume pictura „Iconic” . Opera de artă poartă semnătura Iuliei Șchiopu. Cine este Iulia Șchiopu? O absolventă a Școlii de Arte din Brașov dar și a Facultății de Mecanică, secția Mecanică Fină, specializarea ,,Aparatură biomedicală” din cadrul Universității ,,Transilvania” Brașov.
Aceasta și-a pus amprenta în cadrul numeroaselor expoziții personale. De fapt, pasiunea ei pentru artă a făcut-o să participe și la numeroase expoziții colective, atât la noi în țară cât și în alte țări.
Pe lângă artă, o mare pasiune a Iulianei Șchiopu o reprezintă și dragostea pentru cărți. Nu doar amprentele de culoare ce le expune în tablourile sale o face specială, ci și pasiunea creării de coperți și ilustrații de carte. Aceste ilustrații se regăsesc în lucrările precum “Efectul pervers” – Petronela Rotar (2016), ,,Logodnica” – Doina Ruști (2017), ,, Le jardin de verre” – Tatiana Țibuleac (2020, Paris), antologia de poezie românească “Le blues roumain”, 3 volume (2020, 2021, 2023, Paris) . De scos în evidență este și faptul că aceasta are o carte proprie intitulată “Sacoșa de stele” (2019), o carte care ia forma unui album ce cuprinde texte personale ilustrate.
Iulia Șchiopu, prin lucrările sale, prin dragostea pe care o emană prin intermediul lucrărilor sale, a reușit să atragă și atenția scriitorul româno-francez Radu Bata, precizând următoarele aspecte: “După părerea multora, aceste coperți fac din cartea noastră, una, dacă nu cea mai frumoasă carte de poezie din Franța. În ultimii ani, s-a vorbit mult despre aceste coperți și este posibil ca ele să fi jucat un rol important, nu sunt doar poeziile foarte frumoase și pe toate gusturile, este și această copertă care ne poartă ca o locomotivă magică, ca o poveste prin lume, departe aici în Franța„.
Iulia Șchiopu a reușit să se facă cunoscută și la nivel internațional prin colecții private în țări precum Franța, Italia, Elveția, Suedia, Belgia, Oman, Germania, Canada, S.U.A și nu numai.