Noutăți

“DOMNUL KOLPERT” vine la teatrul gălățean în acest weekend

Publicul iubitor de scena teatrului, cel curios de premiere, dar și cel pasionat de arta teatrală, de elementele scenice și de actorii care dau naștere personajelor din cadrul spectacolului,  va avea ocazia ca în acest weekend să ia parte la o nouă premieră ce va avea loc pe scena Teatrului Dramatic “Fani Tardini” din Galați. Dacă v-am făcut curioși ce premieră va avea loc în acest weekend, ei bine, spectacolul nu va fi altul decât “DOMNUL KOLPERT” de David Gieselmann.

Avanpremiera spectacolului va avea loc vineri, 17 noiembrie, ora 19:00  iar premiera, sâmbătă, 18 noiembrie, ora 19:00, la Sala Mare. Pe scena gălățeană, spectacolul va fi redat în regia lui Cătălin Vasiliu iar scenografia va fi asigurată de Daniel Divrician.

Ceea ce trebuie adăugat este faptul că acesta a fost produs în perioada septembrie 2023 – noiembrie 2023.

“DOMNUL KOLPERT” a avut un succes răsunător după premiera din anul 2000 la Royal Court Theatre din Londra. Textul a fost tradus și montat în peste 25 de țări și de atunci, David Gieselmann a devenit un nume important în dramaturgia germană.

Spectacolul va împleti iraționalul, tensiunea, tragicul, instinctele si afectivitatea cu vicleșugul și neliniștile care își fac cuib în noi.

Umanitatea și respectul reciproc, un sistem de valori etico-moral pierdut aproape complet, snobismul, toate aceste sentimente se vor regăsi în spectacolul “DOMNUL KOLPERT”. De fapt, acesta reprezintă unul dintre cele mai remarcante comedii negre contemporane.

Câteva aspecte despre povestea din cadrul spectacolului oferite de către regizorul spectacolului, Cătălin Vasiliu:Personajele principale, Sarah și Ralf, în tentativa lor de a-și salva relația (și implicit de a da un sens vieții lor), acționează feroce, dar deloc haotic; impulsivi și spontani,dar nu capricioși sau dezordonați si, în orice caz, fără înverșunarea fanaticului sau a dezaxatului. Punând (cu detașare tehnica) în practică un fel  de farsă, ei savurează dinainte efectul și anticipează consecințele, pentru a le dezamorsa astfel, în sinea lor, eventuala forță de șoc și a-și păstra, în momentul realizării lor efective, deplina libertate față de ele. Dar, oare acest demers nu reprezintă tot un soi de constrângere, o altă închisoare în care s-au vârât singuri și apoi au aruncat cheia?”

Totodată, să aflăm și ce nume vor da viață personajelor din cadrul spectacolului. Este vorba despre Carmen Albu (Edith Mole), Cristian Gheorghe (Bastian Mole), Flavia Călin (Sarah Kenner), Vlad Volf (Ralf Droht), Răzvan Clopoțel (Băiatul care livrează pizza) și Ionuț Moldoveanu (Kolpert).

Spectacolul nu este recomandat celor sub 16 ani.

Sursa foto: Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galati

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button