EditorialNoutăți

Greii nimicului

EDITORIAL Aurel STANCU, 02 mai 2023

Despre nimic nu se știe mai nimic. Nici filosofic, nici lingvistic, nici științific nu s-a căzut de acord ce semnificație definitivă are acest cuvânt tulburător, deși prin dicționare se dau definiții comune și pe înțelesul tuturor. Dar aceste explicații sunt ca și cum am afirma că aerul naște păsări. Și nu o face. În limba română, “nimic” este un pronume negativ care arată lipsa a unui ceva. A unei acțiuni, a unei idei, a unui obiect, etc. Doar Dumnezeu a făcut lumea din nimic. Aici se oprește totul.

Ce treabă are România cu nimicul? E invers, nimicul se ocupă de țara noastră. Să detaliez. Duminica aceasta, înainte de 1 mai, o sărbătoare complet nefolositoare, exersând în exces sexul, micii și berea, marele deputat europarlamentar Bogdan Rareș declară taifun din pieptu-i de aramă, că “PNL îi va scoate la înaintare pe toți greii din partid pentru noul guvern!” Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, declarase cu o zi înainte că “PSD va veni cu greii partidului, primul fiind Tudose!” Hopa, stai! Să înțelegem că până acum ceea ce a adus coaliția în guvernare erau miniștrii de categorie inferioară? Să guvernezi cu ciurucuri, asta miroase a bătaie de joc  față de țară și  de români! E declarația lor, nu este a mea!

Pentru că urmează alegerile, se înțelege că puterea a  decis să trimită în teren prima echipă! ca la fotbal, când intenționat se odihnesc vedetele pentru a fi folosite în meciuri care contează. Dar în politică nu există guvernare care să nu conteze și guvernări care contează. Pur și simplu, toate au aceeași importanță. Altfel, ar însemna că ne-am face treaba când și când, că guvernanții și-ar face treaba când și când, cu consecințe dezastruoase. Pe de altă parte, ce înseamnă în accepțiunea celor doi lideri importanți din PNL  și PSD “a fi greu sau a fi mai puțin greu”? Ca și cum a fi “bun ” și “cel mai bun”? Păi care este superlativul aici? Să nu pierd timpul, că habar nu au acești domni de limba română. Când spui “greu” cu sensul că este cel mai bun, este o reprezentare minoră, întrucât te referi la o conjunctură clar definită. În acest caz, a spune “e cel mai greu din partidul nostru”, nu înseamnă că e cel mai greu din toate partidele. Dacă spui “greu” cu sensul de reprezentare la nivel superior care ține de etalon, deci nu de o conjunctură, atunci avem de-a face cu un superlativ. Nu știu cu ce sens s-au  afirmat cei doi despre ieșirea la rampă a greilor din partide, dar anunțul că vor ieși “greii partidului” este jignitor. Dovedește nepăsare, indiferență, batjocură, ticăloșie a unei corporații politice în setea ei sinistră de putere.

Și totuși, dacă ne uităm la “greii” nominalizați din ambele partide, e cazul să ni se facă frică! Niște personaje arhicunoscute, negative în activitatea lor politică de până acum, care nu au demonstrat nimic special. Acel nimic de care aminteam. Nicio propunere clară de ieșirea din criză de pe toate palierele. Nicio idee de strategie națională. De apărare a intereselor țării. A demnității noastre naționale. A resurselor naturale. A păstrării oamenilor buni în țară. A păstrării minților  orbitoare românești. De consolidare a mediului autohton de afaceri, de redare a stimei de sine a omului simplu. Toate aceste nume nu  s-au remarcat nici cu o mărgică în favoarea noastră. Incompetenți, șmecheri, vânzători, care ne-au îngenuncheat permanent în fața străinătății. Au folosit ca instrument eficient manipularea emoțională în direct, provocând în societate ura, bucuria controlată, indiferența, lenea, după bunul plac.

Oameni buni, se apropie cataclismul. Cum înaintăm de acum încolo și cum vom face față imenselor revoluțiii biotehnologiei și tehnologiei informațiilor? Știți ce înseamnă aceste revoluții? Miliarde de locuri de muncă desființate! E clar că bătălia pentru supraviețuirea unei țări va fi cumplită. Cu cine o vom duce noi? Cu “greii” primitivi care nu dau mâna cu prim-ministrul Japoniei? Ăsta e genul lor de victorie! A nimicului cu greutate.

Sursa foto: supercoloring.com

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button