Noutăți

„Istoria Evreilor. Holocaustul”, o nouă disciplină pentru elevii de clasa a-XI-a în anul școlar 2023-2024

Începând din această toamnă, elevii claselor a –XI-a vor avea o nouă disciplină de studiat  și anume- „Istoria Evreilor. Holocaustul”. Din declarațiile oferite de Ministerul Educației, noua disciplină va fi predată la clasă o singură dată pe săptămână.  

Prin această nouă disciplină se urmărește nu numai cunoașterea istoriei evreilor și a momentelor tragice petrecute la jumătatea secolului trecut de către marea majoritatea elevilor, ci și dezvoltarea unor valori umaniste.

Conținutul disciplinei îi va ajuta pe liceeni să pătrundă în culturile evreilor, să descopere provocările contemporane și să înțeleagă mai bine memoria Holocaustului în secolul al XXI-lea.

Elevii cărora le va fi predată  „Istoria Evreilor. Holocaustul” o singură dată pe săptămână sunt elevii de clasa a-XI-a de la specializările matematică-informatică, științe ale naturii, filologie, științe sociale, muzică, coregrafie, arta actorului, arhitectură, arte ambientale și design, arte plastice, arte decorative.  Pe lângă aceștia, și elevii de clasa a-XI-a de la profilul pedagogic vor studia această disciplină tot o singură dată pe săptămână.

„Istoria Evreilor. Holocaustul” va mai fi studiată și de elevii din clasa a XI-a, cei care urmează cursuri de zi și seral dar și de către cei care urmează profilul teologic, specializarea Ghid turism religios.

De amintit este faptul că legea în ceea ce privește introducerea în programa școlară a studierii istoriei evreilor și a Holocaustului a fost promulgată de către președintele României, Klaus Iohannis, încă din luna noiembrie  a anului 2021.

Sursa foto: wallpaperflare.com

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button