EditorialNoutăți

La Piovra (3)

EDITORIAL Aurel STANCU, 21 iunie 2023

Caracterul globalist pe care l-a reușit a fi fortăreață și sanctuar  vremurilor prezente este exprimat în România de afacerea OMV, firmă declarată austriacă, dar care are ca acționar important Rusia. La rândul ei, Austria este acuzată că în aceste momente pare a fi o țară vasală Rusiei și că ascultă ordinele de la Kremlin, mai ales în privința României. Sistemul La Piovra în cazul OMV este structurat de așa natură încât ultimele guverne românești și ultimul președinte au dus cârma țării după cum a bătut vântul, la Moscova.

Ați înțeles? Suntem membri în UE, suntem singura țară din lume care are semnat un parteneriat strategic militar cu SUA dar executăm ordinele unui vrășmaș istoric. Cândva “să nu furi” însemna să nu iei fizic, acum argumentele importante în ceea ce privește furtul implică scenarii complet diferite. Ni se fură țara cu acordul și binecuvântarea politicienilor români prin acest modern și internațional mecanism La Piovra, mult mai criminal astăzi decât orice crimă nazistă, de exemplu.

Așadar, Adrian Năstase, ticălos și mincinos, a justificat vânzarea Petrom ca fiind o obligație de a intra în UE. Corporația asta, de câteva ori mai mică decât Petrom, a înghițit firma de stat românească precum un biban de mare care înghite un rechin de ocean. Vă inchipuiți cum încape un rechin într-un biban?

Pe urmă, OMV și-a tras o armată de avocați ca să fie protejată în orice face. A fost o joacă să corupă guvernele române care au intrat într-un parteneriat de ilegalități, greu de explicat în dimensiunea lor, întrucât nu se cunosc toate acțiunile. La Piovra a decis ca profiturile nesimțit de uriașe să plece în Austria iar noi să primim câteva ciozvâlte aruncate în bugetul de stat român. Subsolul românesc, nu înțeleg de ce și cum  a ajuns proprietatea OMV în condițiile în care în Constituție scrie că subsolul e proprietatea României. Pe acest raționament a trebuit să mă întreb dacă, într-un fel sau altul, nu cumva eu însumi sunt proprietatea OMV? Mai știi, posibil și vinovat pentru comportamentul ilegal și imoral al acestei La Piovra-OMV.

Astăzi nu încercăm problema morală, ci pe cea legală. Știrea zilei este că România a fost dată în judecată La Curtea Internațională de Arbitraj din Paris de către OMV care, ce cere? Păi cere noi reglementări în legea offshore!Miza- gazele din  Marea Neagră! Comunicarea acțiunii către partea română s-a făcut chiar în această dimineață. Ok, oricine poate iniția o acțiune în justiție ca să își apere drepturile. Dar ca să schimbi o lege națională ca o justiție internațională să oblige un parlament al unei țări să modifice o lege în favoarea unei firme, așa ceva eu nu am mai auzit. Asta da La Piovra!

Am mirosit ca fiind o mare mizerie în clipa în care am citit știrea că prima acțiune a noului premier a fost să se întâlnească cu OMV-ul. De ce? Ca să arate  austriecii și rușii că ei sunt jupânii României? Nu am nicio probă dar flerul meu de ziarist îmi spune că acolo austriecii au cerut modificarea legii offshore iar  primul-ministru  le-a explicat că e periculos să se întâmple așa ceva la vedere. Și atunci, au convenit ca OMV-ul să dea în judecată guvernul român și acesta a fost de acord să nu se apere! Evident că reacția guvernanților va fi că bat câmpii, dar să dea Dumnezeu să mă înșel eu, că încrederea mea într-un astfel de proces este zero barat pentru partea română. Pe de altă parte, cu o hotărâre împotrivă, guvernanții vor fi fericiți să treacă la treabă justificându-se că nu pot să nu execute o decizie a unei instanțe internaționale! Ba da, pot să nu execute pentru că avem și noi Constituție și nu cred că se pot da hotărâri judecătorești care să încalce Constituția unei țări. Această acțiune a OMV-ului este de o trufie imaginabilă prin care se urmărește a se impune schimbarea ierarhiei puterilor în stat subordonând legiuitorul instanței de judecată. Lucru neîntâlnit nicăieri în lume.

Bilbie. Timotei 56. Vers 24. Păcatele unor oameni sunt cunoscute și merg înainte la judecată iar ale altora vor urma. 25. Tot așa și faptele bune sunt cunoscute și cele ce nu sunt cunoscute , nu pot să rămână ascunse.

Acum depinde ce vor guvernanții români să aleagă. Mai cred în Dumnezeu sau merg pe mâna diavolului? Eu apreciez că pentru fiecare, fără dubii, vine nota de plată.

Sursa foto: Facebook/Hobotnica-La Piovra

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button