Noutăți

LANSARE DE CARTE| O nouă lansare de carte la Galați

Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secție a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” va găzdui marți, 02 aprilie, la ora 12:00, un nou eveniment cultural. În cadrul evenimentului cultural, va avea loc lansarea de carte a profesorului Vasile Ghica, intitulată Ecaterina (Cocuța) Conachi – Vogoride (Eseu despre eroina din umbră)”.

Acest eveniment va fi moderat de profesorul  Cristian Dragoș Căldăraru, directorul Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați, care, împreună cu autorul și profesorul Vasile Ghica, vor reuși să ofere publicului  gălățean o lecție inedită de istorie despre patriotismul și contribuția Ecaterinei (Cocuța) Conachi – Vogoride la Unirea din 1859.

Profesorul Vasile Ghica s-a născut în comuna Priponești, județul Galați, la data de 08 noiembrie 1940, acesta provenind dintr-o familie de agricultori. Este absolvent al Liceului „Gh. Roșca Codreanu”, din Bârlad (1957) și al Facultății de Filologie din Iași (1965). A ocupat postul de profesor, inspector școlar dar și cel de metodist. De asemenea, este și autorul multor volume de proză umoristică, proză ultrascurtă, aforisme, eseu, un dicționar al personalităților din fostul județ Tecuci. 

Sursa foto: Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galați

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button