NoutățiVREME

METEO| Cod Galben de vreme rea emis de meteorologi

Potrivit meteorologilor, până vineri, 05 ianuarie 2024, ora 10:00, vor avea loc fenomene extreme în mai multe zone din țară. De asemenea, până vineri va fi în vigoare un cod galben de vreme rea. Vor avea loc intensificări ale vântului, ploi, lapoviță în majoritatea zonelor din țară iar în zonele muntoase vor apărea ninsorile.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben pentru zona Carpaților Orientali, zona Carpaților Occidentali dar și vestul Carpaților Meridionali. Tot aici vor avea loc ninsori viscolite la altitudini de peste 1700 m. În zona Carpaților Orientali, Occidentali și Meridionali, vântul va atinge viteze cuprinse între 60-80 km/h, iar pe creste vântul va atinge viteze de peste 90-100 km/h.

De asemenea, până pe data de 4 ianuarie 2024, ora 22:00, local, vântul va înregistra viteze cuprinse între 45-55 km/h în zona Carpaților Occidentali, zona de vest a Carpaților Meridionali și zona de nord a Carpaților Orientali.

În același interval, în zona Carpaților Occidentali, vestul Carpaților Meridionali precum și în nordul Carpaților Orientali, vor avea loc precipitații sub formă de ploaie, iar la altitudini mai mari de 1700 m vor avea loc precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat nou de zăpadă.

Sursa foto: Digi24.ro

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button