Noutăți

Nu toți elevii vor beneficia de tichete educaționale

În acest an școlar, de tichetele educaționale în valoare de 500 de lei nu vor beneficia toți copii, ci doar  un număr de 300.000 de copii de grădiniță și elevii din medii defavorizate. Aceste tichete vor putea fi folosite în scopul achiziționării de rechizite și articole vestimentare. Potrivit ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, suma pentru copiii care provin din familii defavorizate este de aproximativ 120.000.000 euro pe o perioadă de patru ani.

În momentul de față, programul se află încă în lucru și urmează să fie definitivate demersurile în ceea ce privește valoarea sprijinului, criteriile de eligibilitate și atribuțiile instituțiilor în cadrul schemei de ajutor. Pentru următorul sprijin privind tichetele educaționale se are în vedere simplificarea procedurilor pentru beneficiari prin intermediul digitalizării.

Din declarațiile Ministerului Finanțelor, din bugetul total de 4,15 miliarde de euro, 980 de milioane de euro din acesta vor fi alocate preșcolarilor și elevilor, mamelor cu nou-născuți și persoanelor din grupurile defavorizate cărora li se vor asigura alimentele de bază.

Sursa foto: tonerpartner.ro

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button