Noutăți

„Per Anima” și  „Turandot”, evenimentele weekend-ului la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați

Sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 19:00, Teatrul Național „Nae Leonard” din Galați va primi pe scena sa două tinere instrumentiste în cadrul recitalului „Per Anima”. Este vorba despre conf. univ. dr. Raluca Dobre (vioară) și lect. univ. dr. Edit Arva (pian), cadre didactice ale Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași. Pe scena spectacolului vor fi redate lucrări din repertoriul compozitorilor Béla Bartók, Manuel de Falla, Jules Massenet, Johannes Brahms și Frederico de Freitas.

Pianista Edit Arva este absolventă a Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași. Totodată, aceasta a urmat și cursurile Universității Naționale de Arte „George Enescu”. În anul 2016, aceasta obține titlul de Doctor Summa Cum Laude. Aceasta a susținut recitaluri de pian în importante orașe atât din țară cât și străinătate.

Despre violonista  Raluca Dobre se poate spune că este absolventă a cursurilor de licență și masterat în cadrul Universității Naționale de Arte George Enescu, Iași, specializarea vioară – muzică de cameră. Aceasta a urmat studiile doctorale în cadrul aceleași instituții. In anul 2011, Raluca Dobre a obținut titlul de “Doctor în muzică”. A participat la numeroase concursuri și olimpiade atât la nivel național cât și internațional; a luat parte la cursuri de măiestrie violonistică, de muzică de cameră și de orchestră alături de renumiți profesori și ansambluri din țară. Raluca Dobre are o bogată activitate artistică, susținând atât concerte ca solist cât și numeroase recitaluri în variate formule instrumentale. Violonista se implică activ și în educația tinerilor artiști, susținând numeroase cursuri de Masterclass în țară și peste hotare, atât pentru tinerii din licee de specialitate cât și pentru studenții unor instituții de prestigiu.

Duminică, 19 noiembrie, de la ora 18:30 va avea loc opera „Turandot” la Teatruil Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați. Opera lui Giacomo Puccini reprezintă o creație monumentală unde povestea de dragoste este împletită cu  atmosfera de basm oriental, în regia maestrului Paolo Bosisio (Italia), președintele de onoare al Festivalului „Leonard”.

 „Turandot” face parte din ultimele opere scrise  de Giacomo Puccini, finalizată în urma morții compozitorului, de către elevul său Franco Alfano. Această lucrare se remarcă prin exotismul cultural prezent, prin melodiile și sonoritățile Orientului Îndepărtat. Strălucitoarele discursuri vocale ale soliștilor redau cu succes atât conflictul interior pe care îl trăiește protagonista, cât și eroismul, pasiunea și dorința de putere care îl caracterizează pe erou.

În reprezentația de duminică seară, în fața publicului vor fi prezenți soprana Hanying Tsi (Taiwan), soliștii, orchestra, corul, baletul operei darn și Adrian Dumitru (București), Valeriu Cojocaru  (Chișinău), sub bagheta maestrului Nicolae Dohotaru (Chișinău).

Sursa foto: blt.ro

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button