Noutăți

Persoanele cu dizabilități însoțite de câini care să-i ghideze vor avea anumite beneficii. Care sunt acestea?

În cadrul Senatului a fost adoptată în unanimitate inițiativa prin care persoanele cu dizabilități însoțite de un câine-ghid vor putea  avea acces neîngrădit în toate locurile publice, restaurante, hoteluri, chiar și în mijloacele de transport în comun.

Totodată, aceștia vor fi scutiți de la plata taxelor sau tarifelor în plus, pentru câinele care le este însoțitor.

Această inițiativă poate fi un pas important spre normalitate, astfel încât cei aflați în situații dezavantajoase din cauza anumitor dizabilități să nu fie tratați diferit și să poată fi integrați în comunitate.

Persoanele cu dizabilități aflate în această situație vor avea două opțiuni: acordarea de bonuri de carburant şi/sau de bonuri valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice sau decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul şi/sau decontarea serviciilor de transport în regim de taxi, fără să depăşească suma de 1.500 lei, anual, pentru persoanele cu handicap grav și 750 lei, anual, pentru persoanele cu handicap accentuat. 

Se ia în calcul ca aceștia să beneficieze și de scutirea de la plata de omologare RAR pentru autovehicule modificate special pentru cei cu dizabilități, însă acest lucru nu este oficial deocamdată.  

Sursa foto: rfi.ro

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button