Prețuri mai mici la alimentele de bază
Potrivit ordonanței referitoare la adaosurile comerciale, prețurile medii la alimentele de bază au înregistrat scăderi de valori de până la 34 %.
În comparație cu prețurile înregistrate în luna iunie, de la începutul lunii august cele mai mari mari reduceri au fost înregistrate la fructe și legume. Fructele au înregistrat scăderi medii astfel: pepenele-22,2 %, prunele – 30 % , cea mai mare scădere înregistrându-se la strugururi, aceasta fiind de aproape 34 %.
În ceea ce privește legumele, acestea înregistrează următoarele scăderi: ardeiul gras – 27,5 %, morcovii – 24,2 %, cel mai mare procent înregistrându-se la cartofi – 28,4 %.
Carnea a înregistrat și ea scăderi de preț astfel că prețul acesteia a scăzut cu 12,1 %, în timp ce prețul la lactate a scăzut cu 12,3 %.
Alte produse care au înregistrat scăderi de prețuri sunt pâinea, zahărul, mălaiul, uleiul, ouăle și pâinea. Cu toate acestea însă, s-a înregistrat o creștere la merele roșii, aceasta fiind de 3,6 %, prețul acestora ajungând până la 3,9 lei.
Sursa foto: zf.ro