Noutăți

Prețuri mai mici la alimentele de bază

Potrivit ordonanței referitoare la adaosurile comerciale, prețurile medii la alimentele de bază au înregistrat scăderi de valori de până la 34 %.

În comparație cu prețurile înregistrate în luna iunie, de la începutul lunii august cele mai mari mari reduceri au fost înregistrate la fructe și legume. Fructele au înregistrat scăderi medii astfel: pepenele-22,2 %, prunele – 30 % , cea mai mare scădere înregistrându-se la strugururi, aceasta fiind de aproape 34 %.

În ceea ce privește legumele, acestea înregistrează următoarele scăderi: ardeiul gras – 27,5 %, morcovii – 24,2 %, cel mai mare procent înregistrându-se la cartofi – 28,4 %.

Carnea a înregistrat și ea scăderi de preț astfel că prețul acesteia a scăzut cu 12,1 %, în timp ce prețul la lactate a scăzut cu 12,3 %.

Alte produse care au înregistrat scăderi de prețuri sunt  pâinea, zahărul, mălaiul, uleiul, ouăle și pâinea.  Cu toate acestea însă, s-a înregistrat o creștere la merele roșii, aceasta fiind de 3,6 %, prețul acestora  ajungând până la 3,9 lei.

Sursa foto: zf.ro

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button