Noutăți

Rechizite gratuite pentru elevii brăileni

Inspectoratul Școlar Județean Brăila va distribui în acest an un număr de aproape 8.000 de pachete elevilor ce provin din familii cu venituri mici. Pachetele cu rechizite vor fi acordate în viitorul an școlar 2023-2024 și de acestea vor beneficia elevii care învață în instituții școlare de stat, în învățământul primar precum și cel gimnazial și al căror venit mediu net lunar pe membru de familie din fiecare an reprezintă jumătate din salariul de bază minim.

Pachetele ce vor fi distribuite către școlari vor fi organizate  pe categorii și anume: 850 pachete pentru clasa pregătitoare; 700 de pachete pentru clasa I;  2.800  de pachete pentru clasele II-IV; 2.650 de pachete pentru clasele V-VII și 850 de pachete pentru clasa a-VIII-a.

Potrivit unui ordin al ministrului Educației, Ligia Deca,  valoarea maximă a pachetului de rechizite școlare pentru învăţământul primar este de 65 lei (clasa pregătitoare, clasa I, clasele II-IV) și de 75 lei pentru elevii din învăţământul gimnazial (clasele V-VIII)

De menționat un aspect important este faptul că rechizitele școlare vor fi acordate pe baza unei cereri formulată de părintele sau tutorele legal al elevului. Odată cu cererea vor trebui atașate și actele care dovedesc venitul mediu net lunar pe membru de familie realizat în luna iulie a anului respectiv. De la începutul anului școlar, directorii instituțiilor de învățământ vor stabili lista elevilor care vor beneficia de aceste rechizite.

Sursa foto: rasunetul.ro

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button