Noutăți

Revin spectacolele pe scena Teatrului Dramatic din Galați

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați își așteaptă publicul la o nouă stagiune. Iubitorii de arta spectacolului sunt invitați din acest weekend  la o premieră inedită și anume, spectacolul “BUJOR”.

Numele spectacolului este de fapt al unui învățător care îi ajută pe părinți cum să abordeze subiectul despre sex în fața copiilor, curajul de a vorbi liber, fără rețineri și fără rușine. Din acest spectacol,  părinții vor înțelege că acest subiect nu e depravare, atât timp cât te păstrezi lucid și discret cu propriul corp.

Piesa lui Doru Vatavului a fost scrisă în mod special pentru trupa de la Galați, iar regizoarea, Leta Popescu, afirmă că: „Acesta este un spectacol care invită să vorbim, cu căldură, despre ceva ce ne roade pe toți. Cum putem vorbi despre educația sexuală în școli? Cred că aici avem cu toții experiențe, mai ales la nivelul primelor lecții pe care le-am primit în acest sens în școală…, adică nicio lecție. Din acest punct accesăm cu toți propria memorie pentru a crea atmosfera unui tip de timiditate și disconfort în a vorbi despre asta. Bujor este o comedie „tandră” și dacă spectatorii ar veni cu dorința de a înțelege un pic mai mult decât ideea preconcepută… oricare ar fi ea, acest spectacol ar fi un prilej bun pentru a face asta.”

Din distribuție vor face parte Vlad Volf (Bujor – învățătorul), Ștefan Forir (Ion – tatăl alfa), Ciprian Brașoveanu (Ionuț – tatăl beta), Vlad Ajder (Darius – tatăl informat), Elena Ghinea (Miki – mama șefă), Petronela Buda (Cristina – mama singură), Flavia Călin (Laura – mama sfântă) și Maria Niță (Simona – mama precaută).

Elementele spectacolului „BUJOR” de Doru Vatavului vor fi asigurate de către Leta Popescu (regie), Bogdan Spătaru (scenografie), Oana Hodade (muzică) și Lavinia Eiler (asistență regie).

Teatrul Dramatic din Galați va prezenta în această toamnă două premiere, dar și cele mai noi producții.

De asemenea, un eveniment special organizat de Teatrul Dramatic va fi Festivalul Național de Comedie – Ediția a XXXIV-a, unde vor fi redate cele mai bune comedii ale momentului din piesele românești de teatru.

Sursa foto: fantitardini.ro

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button