Noutăți

Seria vernisajelor de excepție continuă la Galați  cu“Renaștere mioritică. Mioara Stancu Trandafira”.

“Renaștere mioritică. Mioara Stancu Trandafira,” este un alt vernisaj deosebit ce va avea loc miercuri, 18 octombrie, de la ora 13:00, la Muzeul de Artă Vizuală din Galați, eveniment la care va fi prezentă chiar Mioara Stancu Trandafira.

O veste bună este faptul că acest vernisaj va fi deschis publicului până pe data de 12 noiembrie.

Câteva cuvinte despre artista expoziției, Mioara Stancu Trandafira, oferite de muzeograful Mădălina Ionașcu

Lumea unică a artistei este descoperită în urma unei căutări intenționate înspre căile neexplorate ale introspecției, pornind de la o autocunoaștere profundă, îndreptată către o armonie cât mai complexă și cuprinzătoare. Astfel parcursul artistic i-a fost călăuză către studiul psihologiei, care a declanșat un proces eliberator din variile forme de „poluare exterioară”. Principiul de a pătrunde și însușirea de reguli specifice artelor plastice, necesar unei ulterioare emancipări, este cel pe care artista l-a urmat cu scopul dezvoltării și maturării propriului eu.

Activitatea profesională cuprinde inclusiv sfera extinsă a artelor, prin realizarea mai multor proiecte scenografice și implicarea în cercetarea corelației dintre artă și efectele acesteia în terapie. Prin practica artistică în afara atelierului din cadrul workshop-urilor de creație, cât și participarea la diferite conferințe organizate pe tema subiectelor proprii de studiu dobândește o amplă paletă de experiență.

Dar să aflăm și câteva aspecte despre acest vernisaj

Lucrările expuse în cadrul expoziției au ca element comun manifestarea vizuală a elementelor provenite din subconștientul colectiv al simbologiilor arhaice populare.

Prin cizelarea profundă a imaginii, picturile  au puterea  de a transmite publicului mesajul codificat și emoția aparte, resimțită în momentul în care, de-a lungul vizionării, se conștientizează transportarea într-un univers unic, ce se materializează grație artistei.
Aspecte ce pot fi sesizate cu ușurință la o privire de ansamblu, cum ar fi alungirea figurilor prin continuitatea de linii sau formatul pânzelor, tonurile și nuanțele de albastru și griuri colorate, dimensiunea ochilor în raport cu craniul , forma chipului, inserția zonelor de cupru și alamă, trimit către sfera invizibilului și a spiritualității. Un indiciu subliminal în plus se regăsește în unele lucrări, ce sugerează inaccesibilitatea directă a subiectului prin elemente înrămate, ferecate în file de carte, sau „citite printre rânduri” în spatele unei plase metalice reale, ce reprezintă ceea ce este tangibil.

Vernisajul în sine conține multe necunoscute, dar prezența la acest eveniment va ajuta publicul să afle secretele din spatele acestui succes al artei.

Sursa foto: Muzeul de Arta Vizuala din Galati

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button