EditorialNoutăți

Șerpii boa din balta românească

EDITORIAL Aurel STANCU, 26 iunie 2023

Este apoape incredibil cât de jos au ajuns nivelurile presei, politicii și publicului românesc în treizeci de ani de imbecilizare forțată. Modul cum a fost prezentat la televiziunile naționale cât și de generali și politicieni români marea lovitură de stat din Rusia, a însemnat o mare vomă aruncată peste poporul acesta, și așa dezorientat și fără reacție.

Cum adică? O grupare paramilitară de 5.000 de mercenari condusă de un fost bucătar, cu o tehnică de luptă veche de 30-40 de ani,  atacă în spațiul larg, pe autostradă, ditamai armata numărul 5 din lume și capitala cu peste 11 milioane de locuitori! Și lumea întreagă încremenește de spaimă! Cât de prost să fii să crezi așa ceva? Era suficient să se ridice o flotilă de bombardiere sau să se tragă de la 200 km distanță și în jumătate de oră nu se mai găseau nici ochii mercenarilor în țărână! Pe urmă, altă prostie: a fugit Putin cu elicopterul! Să leșin de râs!

Ceea ce a șocat țara asta a fost că, în interpretarea faptelor, nu a apărut nicio idee strălucită, nicio dovadă de inteligență la propagandiști, doar manipulare ieftină izvorâtă din niște creiere seci. Weekend cu ciocli neprofesioniști în prim-plan.

La concurență cu așa-zisa lovitură de stat din Rusia ne-au inundat declarațiile politice naționale despre care, să recunoaștem, că au strălucit prin minciună și prostie. Rareș Bogdan, dixit: “Noi am tăiat pensiile de vreo 2-3 ori până acum!”. Bă, ești prost? Când le-ați tăiat? A, ați declarat că o veți face de vreo 2-3 ori, dar nu ați mișcat nimic. Ca să dai o asemenea declarație, ori ești rupt complet de realitate, ori îți permiți să minți cu nerușinare pentru că nu îți pasă. Oricum, tu ești pe lista eligibilă a partidului și vei fi votat, că vrea sau că nu vrea poporul.

Noul nostru prim-ministru, Marcel Ciolacu, e de-a dreptul fascinant: “Noi ne vom ocupa de patriotismul economic”. Wow! Ce înseamnă patriotism economic? Anunțul că vor fi scăzute prețurile la raft, în condițiile în care singurii care pierd sunt agricultorii români? Patriotism economic ar fi fost dacă facilitățile  colosale, ilegale, imorale,  ale OMV-ului  ar fi fost anulate. Deși  sunt facilități de stat pentru o firmă străină, OMV, Uniunea Europeană nu crâcnește! Afaceristul român nu îndrăznește nici să viseze așa ceva. Așa-zisul patriotism economic, stimabile, onorabile, sunt niște buiguieli cu emfază. Dar vânzarea Hidroelectrica? Tot patriotism economic este? În condițiile în care marile țări europene naționalizează energia, noi o vindem! Dar minele de cărbune de ce le-am închis? Anul acesta, producția de cărbune în Europa, respectiv Germania, Polonia, Cehia, a crescut cu 38 %! Noi am lichidat minele, iar ei le cresc producția! Unde e patriotismul economic?

Întorcându-ne la pensiile speciale tăiate de Bogdan Rareș de câteva ori, haideți să dăm exemplu clasic de Șarpe BOA în viață!  Parlamentarul Vasile Blaga, colegul lui Rareș, la data de 12 mai 2023, a specificat în declarația de avere că a realizat un venit de 109.406,9 lei pe lună. A încasat o indemnizație lunară de 89.798 euro, plus o diurnă de 51.038 euro pe an, plus o sumă forfetară anuală de 57.336 de euro pe an. În 2022, Blaga a încasat 239. 687 euro, adică 19.973, 29 euro pe lună. Ei bine, liberalul mai încasează și două pensii, una normală de 5.286 lei pe lună și una specială de la Senatul României în cuantum de 6248,7 lei pe lună.

Ce a făcut Vasile Blaga pentru țară de banii ăștia? A făcut țara pentru el. Mai precis, justiția sublimă care l-a scăpat de ani grei de pușcărie. Ca Vasile Blaga sunt o armată de oameni transformați în adevărați șerpi boa. Ăștia, în numele patriotismului economic, al dragostei de țară și al interesului național, halesc de la bugetul de stat și de la gura poporului la fel ca șarpele boa fără milă și cu lăcomie.

Astăzi nu mai dau citat din biblie. Mie, de șerpi îmi este scârbă!

Surse foto: gazetadecluj.ro, toateanimalele.ro

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button