Noutăți

Spectacole în acest weekend la Galați și Brăila

Săptămâna trecută s-a dat startul unui alt capitol plin de evenimente de neuitat ce vor avea loc în sălile de teatru, atât cele din  Galați cât și cele din Brăila. Noua stagiune a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați a început cu premiera spectacolului „Bujor”, în regia Letei Popescu.

Dar să vedem ce spectacole sunt pregătite pentru acest week-end

Publicul gălățean va avea ocazia de a lua parte din nou la spectacolul “Vrabia” ce va avea loc duminică, 10 septembrie, de la ora 19:00. Acesta este un alt proiect realizat în regia Letei Popescu. Spectacolul va fi susținut la Teatrul Dramatic din Galați, “Fani Tardini”.

Spectacolul este unul care poartă chiar amprenta regizoarei Leta Popescu deoarece acesta va fi încărcat cu momente din viața acesteia și va contura evoluția de la copilărie până la maturitate a unei fete care crește într-un oraș industrial din România postcomunistă. De fapt, întreg spectacolul va reda pe scenă copilăria și adolescența generației anilor 1990-2000 pe care aceasta a trăit-o.

Vor reveni pe scenă Oana Mogoș, Petronela Buda, Elena Ghinea, Cristina Uja-Neagu, Vlad Volf, Ionuț Moldoveanu,  Vlad Ajder, Carmen Albu, Tamara Constantinescu, Svetlana Friptu, Florin Toma, Aureliu Bâtcă, Vlad Vasiliu, Oana Preda, Mihaela Lecca-Gore și Ciprian Brașoveanu.

Întreg spectacolul va fi o comedie care va reuși să stârnească multe râsete în rândul publicului.

Spectacolele încep din acest weekend și pentru cei mici. “Privește înăuntru” este spectacolul pe care cei mici îl pot vedea în acest weekend, mai exact duminică, 10 septembrie, de la ora 10:30.

Spectacolul va fi unul redat prin elemente nonverbale și va fi pentru copiii cu vârsta mai mare de 4 ani. În cadrul acestui spectacol cei mici vor avea ocazia de a explora lumea interioară a lor astfel încât să-și exprime  mult mai ușor gândurile și emoțiile.

Din distribuție vor face parte Valeria Taban, Miruna Dobrotă și Andrei Midișan.

Un alt spectacol dedicat celor mici va avea loc și la Brăila. Este vorba despre spectacolul „Pedagog de școală nouă” ce va avea loc duminică, 10 septembrie, de la ora 11:00, la Teatrul de Păpuși “Cărăbuș” din Brăila. Piesa lui Caragiale va fi una încărcată atât de elemente verbale cât și elemente paraverbale.

Pedagogul, care este personajul principal din schița lui Caragiale, este evidențiat prin limbajul ardelenesc  dar și prin atitudini comportamentale printre care se regăsesc slugărnicia, incultura și multe altele ce vor fi descoperite în cadrul spectacolului.  

Surse foto: fanitardini.ro și teatrul-gulliver.ro

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button