Noutăți

Trei spectacole revin la Teatrul Dramatic în acest weekend

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” va readuce pe scenă trei spectacole. Este vorba despre spectacolele “Minunații Orinoco”, “Bujor” și “Soacra cu trei nurori”.

Pentru început, este de menționat faptul că spectacolul “Minunații Orinoco” va avea loc vineri, 24 noiembrie, de la ora 19:00,  la Teatrul “Maria Filotti” din Brăila.

E o întâmplare de la teatru. Ce se întâmplă, în opinia mea, când se întâlnesc două viziuni diferite despre ce înseamnă teatrul. E o poveste pe care mi-am imaginat-o. În istoria României există o perioadă între 1.000 și 1.300 în care nu prea se știe ce s-a întâmplat. Și ca să scap de vocile critice m-am gândit să mă joc un pic cu perioada aceea. Și într-un mod trăsnit, în felul meu de a vedea lucrurile, mi-am imaginat o primă întâlnire între cumani și pecenegi, iar în urma acelei întâlniri a rezultat primul român”, declară Mimi Brănescu, regizor.

Numele celor care vor reda spectacolul pe scenă sunt: Vlad Volf, Silviu Debu, Narcisa Novac, Alin Florea, Nicholas Cațianis, Adelin Ilie, Blanca Doba, Ramona Gîngă, Valentin Terente, Monica Ivașcu și Ionel Spălatu.

Cel de-al doilea spectacol al weekend-ului va fi “Bujor”. Acesta va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați. Spectacolul poartă semnătura lui  Doru Vatavului. Regia este semnată de către Leta Popescu, iar scenografia de Bogdan Spătaru. Oana Hohade este cea care semnează muzica.

În cadrul spectacolului va fi redată povestea învățătorului Bujor, o poveste care datează din anii 2000, în care vor fi abordate subiecte despre relațiile interumane, despre consecințe, despre iubire, într-o societate patriarhală unde subiecte ca intimitatea și educația sexuală sunt încă tabu.

Pe scena comediei vor juca actori precum Vlad Volf, Ștefan Forir, Ciprian Brașoveanu, Elena Ghinea, Petronela Buda, Flavia Călin și Maria Niță

 „Tema din spectacolul BUJOR este una delicată și anume: Cum putem vorbi despre educația sexuală în școli? Cred că aici avem cu toții experiențe, mai ales la nivelul primelor lecții pe care le-am primit în acest sens în școală…, adică nicio lecție. Spre deosebire de Vrabia, în Bujor nu sunt poveștile mele. Sunt povești pe care Doru Vatavului le-a colectat din memoria lui, din discuțiile pe care le-am avut împreună, dar și din articole de presă. Spectacolul Bujor, într-un final, ajunge să vorbească și despre conflictul de a discuta sau nu, în școli, despre alte orientări sexuale, iar Doru a făcut o cercetare serioasă pe această problematică și sunt câteva puncte în acest spectacol, de la știri la noi pe scenă, pe care spectatorii o să le regăsească. Încercăm, prin acest spectacol, să aducem o schimbare, să facem un pas, pentru că eu cred că teatrul are și o valență educativă, este un instrument de dialog și cred că putem comunica despre aceste subiecte cu foarte multă atenție și tandrețe, două ingrediente pe care noi le și presărăm în spectacolul nostru”, declară regizoarea Leta Popescu.

“Soacra cu trei nurori”  este cel de-al treilea spectacol al weekend-ului. Acesta va avea loc duminică, 26 noiembrie, de la ora 19:00. Teatrul Dramatic “Fani Tardini” din Galați va readuce din nou în atenția publicului comedia lui Ion Creangă. Regia va fi semnată de Dan Mirea iar scenografia de către Daniel Divrician.

Spectacolul va crea momente pline de amuzament în rândul publicului dar în același timp va oferi ocazia de a ne înțelege comportamentul moștenit, familia, dar și de a ne înțelege pe noi înșine.

Printre cei care vor urca pe scenă se regăsesc: : Carmen Albu, Svetlana Friptu, Mihaela Lecca-Gorea, Aureliu Bâtcă, Cristina Uja-Neagu, Vlad Ajder, Valeria Taban, Adelin Ilie  și Lică Dănilă. Instrumentiștii vor fi Tamara Manea, Doru Roșca, Vasile Savin și Ionuț Donose.

Sursa foto: Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button