EditorialNoutăți

Trufie si smerenie  (1)

EDITORIAL, Aurel STANCU, 23 martie 2023

În DEX trufia este explicată astfel:  atitudine disprețuitoare și arogantă plină de mândrie  și înfumurare. În Biblie, la tot pasul, se întâlnesc aprecieri dure  și axiomatice despre trufie. Ideea este că trufașul se înalță și cade letal. Biblia consideră trufia cea mai înaltă formă de urâțenie a inimii. Wow!

În viața de toate zilele, trufia nu trăiește nici în duh, nici în trup, ci doar în păcat. Principiul de viață al unui trufaș este doar plăcerea. De bani. De putere. De sex. De mâncare. De satisfacere a nevoilor primare. Fără ideal de calitate. Fără sens în viață. Fără Dumnezeu.

Pe trufași îi vedem peste tot. Mai ales în funcțiile politice și administrative, de regulă, având obligații de serviciu imense pe care nu știu să le rezolve, să le respecte, să le ducă la bun sfârșit, dar pe care le batjocoresc. O trufie maximă este ceea ce a făcut și face președintele PNL Galați cu Partidul agățat la butonieră. Astfel, la Consiliul Județean Galați au apărut câteva nume într-o risipă de trufenie inimaginabilă. Domnul Moroșanu, care nu avea nici în clin, nici în maneca cu zona aceasta a făcut figurație în Consiliul Județean. Prea târziu și-a dat demisia și s-a dus în treburile lui onorabile pentru el, dar inutile pentru noi.

Domnul Iosif Iulian, tânăr promițător! Doar  16 prezențe în ședintele Consiliului Județean! Ce ajutor dă județului? Cât bine face? Ce proiecte spectaculoase a propus până acum în doar 16 ședințe? Sertarele planurilor sale politice sunt secrete. Oare căror drumuri județene se închină el? Oare s-o închina?!

Manoliu Codruț Tiberiu, alt tânăr de perspectivă, notar în Tecuci, tot cu 16 prezențe la ședința Consiliul Județean, care-și “proptește” pe Facebook poze cu fetițe dulci! Treaba lui.  Ce odihnit pare! Acest războinic al “moralității onorabile”  repetă performanțele: Zero fapte notabile.

Dar cel mai puternic dintre acești trufași consilieri județeni este domnul Vasile Diaconu, care a afișat pe facebook o poză care descurajează orice idee de duh în om. Dumnealui, puternic, zâmbitor, cu brațe încrucișate, are în spate ca fundal o vitrină  tapițată cu dolari. Ăsta-i idealul lui de viață! Pentru asta crede că a venit pe pământ! Toate sensurile biblice sau cele de bun simț pălesc în fața unei asemenea trufii a acestui “gânditor” care în înțelepciunea lui a descoperit elixirul nemuriririi. Acest elixir al nemurii, e călare pe o singură idee – banii. Ca să tapetezi vitrine cu dolari ai nevoie de o idee genială. Dumnealui a găsit-o imediat.

În ultimii ani, Primăria Municipiului Tecuci i-a garnisit vitrine cu dolari acordându-i prin atribuire directă sute de contracte. Ca și cum Primăria ar fi o afacere personală și familia îi face cadouri de Crăciun în fiecare zi. Este minunea lumii pe ruina tuturor. Bună treabă!

Ei bine, oamenii aceștia trufași din PNL au dus partidul în epoca întunecimii. Tot efortul pe care îl face echipa de consilieri municipali care beneficiază de profesioniști veritabili, cu o carte de vizită specială , de oameni onești ce încearcă să facă ceva pentru oraș este zădărnicit de atitudinea primitivă  a Președintelui Partidului care și-a tras o gașcă de oameni tineri și trufași  înlocuindu-l  pe Dumnezeu cu banii.

Cine are puterea în PNL să tocească ascuțișul bolii trufiei și să aducă mângâiere pentru votanții care încă mai cred în acest partid? (Sursa foto: Facebook)

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button