Noutăți

Week-end cultural în Galați

În perioada 24-26 februarie 2023, o serie de evenimente vor avea loc în orașul Galați și cum luna februarie este marcată de “Ziua Îndrăgostiților” și “Dragobete”, week-end-ul acesta se anunță unul plin de evenimente culturale pentru locuitorii orașului. Astfel, cu ocazia sărbătorii zilei de “Dragobete”, pentru cei care consideră astăzi, 24 februarie 2023, o zi specială, sunt așteptați de către unul dintre cei mai buni pianiști de jazz ai momentului, Petrică Andrei Trio. Petrică Andrei Trio vă așteaptă alături de trupa sa, astăzi, începând cu ora 19:00 pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” pentru a crea o atmosferă de neuitat, printr-o seară de jazz. Trebuie să reamintim faptul că Petrică Andrei Trio este unul din cei premiați de către Uniunea Muzicologilor și Compozitorilor din țară.

Seria de evenimente continuă cu un spectacol ce va avea loc pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, tot astăzi, 24 februarie 2023. Începând cu ora 19,00, actorii îi invită pe toți cei pasionați de teatru să sărbătorească “Dragobetele” alături de ei, ei răsplătindu-i cu un spectacol despre iubire, prezentând de fapt iubirea în mai multe forme. Spectacolul la care sunt invitați cei pasionați de teatru, vor avea ocazia să vadă „Pasagerii” în regia lui Sam Bobrick. Spectacolul este jucat în două acte , actorii interpretând mai multe personaje. Totul începe într-o stație de autobuz din Statele Unite ale Americii, iar continuarea scenetei va fi descoperită de către public în cadrul spectacolului. Sceneta va fi reprezentată de absolventi ai Facultății de Arte, mai exact: Ionuț Strat, Denisa Onisie, Mihai Păun, Alina Radu, Laurențiu Bobeică,  Lavinia Eiler, Doru Ciutacu, Mihaela Godorozea și Bianca Totolici.   

Sâmbătă, 25 februarie 2023, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”  se va juca piesa „Absolut”, în cadrul spectacolului  „Şi totuşi… femeia”. Comedia este construită din fragmente ce se regăsesc în operele lui Caragiale și  este jucată în regia Gabrielei Lovin. O tânără caracterizată ca un mister este purtată pe un val plin de emoții, iar momentele dramatice sunt transformate de către actori în moment pline de umor care să îi binedispună pe cei care îi privesc.

Scena îi va avea ca protagoniști pe : Andrei Sebastian, Bogatu Lucian, Boroș Maria-Alexandra, Bradaschi Ioana, Buhociu Denissa, Chelici Andreea-Iuliana-Cristina, Chelici Georgiana-Carmen-Maria, Chirilă Carmen-Maria, Chițu Alina-Daria, Darie Iulia, Dodan Alexandru, Ghidarcă Andreea-Beatrice, aceștia fiind doar o parte dintre ei.

Evenimentele nu se opresc aici deoarece duminică, 26 februarie 2023, de la ora 19,00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” va găzdui și spectacolul „After Love”. „After Love” fiind inspirit din filmul „L’Économie du couple”, în regia lui Eugen Făt. Spectacolul va fi reprezentat de Cristina Uja Neagu, Aureliu Bâtcă, Tamara Constantinescu, Dan Căpățână, Oana Preda , Mihaela Lecca-Gorea, Alexandrina Maria Neagu, Codrin Bâtcă, Jeana Lungu.

Eugen Făt, regizorul acestui spectacol a creat o poveste de dragoste între doi oameni, urmând ca mai apoi să reflecte toate momentele pe care cei doi le întâmpină de când se căsătoresc

Cum week-end-ul acesta este marcat de multe evenimente interesante , nici pasionații de operetă nu au fost lăsați deoparte. Duminică, 26 februarie 2023, ora 18:30 va avea loc  întâlnirea cu „Contesa Maritza”, operetă pusă în scenă în cadrul Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”.  Opereta are la bază „Romanul unui tânăr sărac”, de Octave Feuillet. Prima reprezentare a acestei operete s-a bucurat de un mare success la Viena în anul 1924. La trei ani distanță, românii au cunoscut povestea de dragoste a Contesei Maritza într-o reprezentație Nae Leonard. Încă de la începutul reprezentației publicul va rămâne captivat de această  poveste de dragoste.

Ziua de duminică este dedicată și copiilor, astfel că duminică, 26 februarie 2023, ora 10:00 pe scena Teatrului de păpuși „Gulliver”, copiii se vor întâlni cu „Motanul Încălțat”, în regia lui Daniel Stanciu. Piesa de teatru va demonstra că visurile se pot împlini, chiar și atunci când rămâi singur, mai exact doar tu cu un motan,  în timp ce frații tăi moștenesc alte bunuri.  Piesa de teatru va fi pusă în scenă de către Ramona Păuc, Gina Geru, Adina Ariton, Eduard Șișu, Marian Sterian, Aurelian Iorga, Andrei Dombrovschi. Un spectacol modern, colorat, plin de talent, cam așa se descrie acest spectacol.

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button