Noutăți

Informații noi anunțate de ministrul Muncii

Potrivit ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, de la 1 februarie, se va acorda venitul minim de incluziune. Condițiile pentru a beneficia de acest venit minim de incluziune sunt: căutarea unui loc de muncă și trimiterea copiilor la școală. Acesta va înlocui ajutorul social.

Potrivit datelor oferite de ministrul Muncii, aproximativ 225.000 de români vor beneficia de acest venit. Primele plăți vor avea loc chiar din luna februarie, dar numai dacă sunt respectate cele două condiții. În caz contrar, beneficiarii vor pierde acest venit. Prin acordarea acestui venit se urmărește un nivel mai ridicat al educației și scăderea riscului de abandon școlar.

Ce reprezintă venitul minim de incluziune

Acesta reprezintă un ajutor lunar de asistență socială, alcătuit din una sau chiar ambele categorii de ajutoare financiare: ajutorul de incluziune și ajutorul pentru familiile cu copii înscriși la o instituție de învățământ.

De asemenea, cei care beneficiază de venitul minim de incluziune sunt cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țara noastră. Potrivit legislației, de acest venit minim de incluziune pot beneficia familiile și persoanele singure care nu au nicio sursă de venit sau care dispun de venituri mici sub 700 de lei. Există însă și o condiție: aceste venituri să nu fie mai mari de 700 de lei.  

Cei care nu vor putea beneficia de acest venit sunt cei care au înregistrat luna trecută un venit pe membru de familie mai mare de 700 de lei; dețin în proprietate sau închiriere, unul sau mai multe bunuri; dețin clădiri sau alte spații în afara locuinței; dețin terenuri cu suprafețe mai mari de 1.200 mp în zona urbană și 2.500 mp în zona rurală și dețin vehicule cu o vechime mai mică de zece ani.

Sursa foto: Stiridecluj.ro

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button