Noutăți

CULTURĂ| Un musical revine din nou pe scenă la Galați

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați va aduce în atenția publicului duminică, 23 iunie, de la ora 19:00, musicalul Bună seara, domnule Wilde!”.

Adaptat de regizorul Dan Mirea după piesa de teatru „Ce înseamnă să fii onest” de Oscar Wilde, acest spectacol va încânta publicul cu o comedie de moravuri plină de eleganță și umor.

Prin spiritul original al piesei este scos în evidență comicul situațiilor și al limbajului, specific înaltei societăți londoneze de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Însă, elementul nou în cadrul acestui musical îl reprezintă introducerea personajului Oscar Wilde, în rolul de comentator ironic, care oferă scene de un comic rafinat și elegant. Prin intermediul personajelor este păstrată aura aristocrată a Angliei din perioada specificată, iar povestea lor, plină de note idilic-moralizatoare, este actualizată cu mult tact de Dan Mirea.  

De asemenea, va fi conturată povestea a doi tineri gentlemeni englezi, care se aventurează într-un joc al identităților false. Acest joc intrigant va declanșa un lanț de dezvăluiri, șantaje și revelații surprinzătoare.

Din cadrul musicalului vor face parte: Cristina Boghici, Alexandru Tatu, Mariana Pisică, Costel Donose, Irina Popa, Florentina Andronic și Mihail Anton. Aceștia vor fi acompaniați de orchestra de Revistă și baletul Teatrului. Coregrafia este realizată de către Gabriela Gegea, iar pregătirea muzicală de maestrul Nicolae Mantu.

Sursa foto: Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button