EditorialNoutăți

Construind monștrii

EDITORIAL Aurel STANCU, 03 aprilie 2023

Dintotdeauna Vestul European a tânjit după bogățiile naturale ale Estului European. Pentru că Vestul nu are ceea ce Estului îi prisosește din belșug. Pământ, apă, mâncare. Viziunea Occidentului a însemnat doar o singură idee clară: cotropirea Estului pentru a-i jefui darurile naturale și a-i face  popoarele sclave, ca acestea să muncească  iar ei să trăiască în lux, în depravare, în lene, în prea plin de fericire.  Cineva ar putea să spună că nu este adevărat, că de fapt ni s-a adus tehnologie, civilizație, progres. Replica este copleșitoare. Ne uităm pe rezultate, comparăm ce am avut, ce am primit, ce mai avem, ce urmează să ni se mai ia. Un exemplu clasic vine de la faptul  că învățământul comunist a eradicat analfabetismul iar școala occidentală ne-a produs aproape trei milioane de analfabeți și seminanalfabeți. Planul invaziv a avut un scop disperat: însușirea bogățiilor naturale și transformarea popoarelor în sclavi. Cei din est să muncească, cei din vest să trăiască în lux, în depravare, în lene, în prea plin de fericire.

Desigur, și pământul românesc, tot de mii de ani, a trăit soarta asta a robirii, nedreptății, agresiunilor fizice și emoționale , mizeriilor cele mai crunte. Totuși, în timp ce celelalte popoare vecine s-au apărat cum au putut și s-au bătut pentru identitatea lor, pentru a-și păstra esența de oameni liberi, noi am aplicat celebrul proverb: “Capul plecat, sabia nu-l taie”.  Dar nu, nu e corect, lumea nu citește până la capăt, nu o interesează urmarea care este: “Dar lanțul îl înconvoaie”.

Întrebarea cheie este de ce acest popor român a fost așa de ușor de subordonat, înrobit, batjocorit, furat și ucis?

Răspuns umilitor: pentru că ne-a lipsit curajul de a spune “Nu” , pentru că ne-am predat unor concetățeni lacomi, incompetenți, trădători de țară ca să obțină ei o mărgică. De câte ori istoria omenirii a decis împotriva noastră, noi am fost absenți. Cu voința, cu fapta, cu mintea, cu inima. Istoria nu iartă și nu e dreaptă. Poate doar cu noi să fi fost dreaptă, am primit ceea ce am meritat.

Acum, când citiți rândul acesta se decide din nou viitorul României fără să băgăm de seamă. Suntem prea ocupați să ne hrănim familia, să plătim taxe exorbitante și nejustificate legal, să ducem copii la o școală degradantă, etc. Și credem că dacă ne facem că nu vedem, vom fi scutiți de consecințe. Absența noastra în prezent, la ceea ce ni se pregătește , echivalează cu o moarte asumată.

Țările din jurul nostru, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Polonia, dar și din vest, cum ar fi Italia, protestează, se opun la tot felul de “obligații” impuse de globalism. La gândaci în alimentație, la distrugerea familiei, la jaful bogățiilor naturale, la subjugarea Justiției și Constituției, chiar și la interpretarea propagandistică a războiului din Ucraina. În Franța s-au ridicat baricade pe stradă. În Germania se pregătește greva generală și în alte țări din vest populația s-a bătut cu poliția pe străzi pentru drepturile ei. Au, la noi cum e?

Ministrul Justiției, cu nonșalanță, a pus Constituția la pământ pentru a călca Europa de Vest pe ea. Guvernul a ucis agricultura românească și se face că protestează. În zilele acestea, se pregătește o lege, deja a trecut de Senat, în care se vinde tot ce a mai rămas românesc. Peste două sute de regii autonome urmează ca, prin lege sa fie donate investitorilor globaliști. Tot legea va interzice în viitor înființarea altor regii autonome românești. Cum vi se pare? Câteva exemple: Sarea, Hidroelectrica, CEC-ul, toate celelalte se vor dona pe rețeta Sidex și OMV. Au învățat șmecheria care să îi apere de lege. Dau Ordonanța de Guvern și o trec prin Parlament. Vreo obligație morală, de conștiință? Gen, ce lăsăm noi copiilor noștri? Ticăloșii care fac lucrurile astea demente împotriva țării cred că Parlamentul e Catedrala Trădătorilor, acolo se iartă infamia și crima. Că ei nu vor fi obligați să se înfățișeze în fața scaunului de judecată al lui Iisus. Totuși, oricum vor fi judecați. E un verset în Biblie care spune: “Noi toți trebuie să ne înfățișăm înaintea Tribunalului lui Hristos pentru a ni se dea viețile în vileag”. Știu ce înseamnă asta? O judecată teribilă. Nu va fi vorba doar de cantitatea faptelor făcute, ci și de calitatea lor, ba chiar și de motivele care au determinat înfăptuirea lor. Sigur, mulți nu iau în seamă avertismentele biblice și râd de cele făcute publice. Că recunosc sau nu, acum ne aflăm în iad.

Un astfel de spatiu îl găsim și în Galați. Priviți fotografiile făcute zilele acestea, cât și  pe cele de arhivă. Ce observați?

Fosta fabrică TITAN de sârmă, cuie, nituri, tablă garbanizată a familiei Auschnit înființată în urmă cu mai bine de 100 de ani a fost pusă la pământ. În 1948 comuniștii au naționalizat-o și au extins-o apreciabil. De câteva ori i s-a schimbat numele. Din TITAN, cum a fost inițial, în Cristea Nicolae, Laminorul de Tablă Galați și Intfor. Finalul acestei superbe fabrici  este jalnic. Aici vorbim de jaf, corupție, lume interlopă de hoție care și-a dat mâna cu Autoritățile publice și de forță. Absolut inimaginabil ce s-a întâmplat cu acest simbol al metalurgiei românești, una dintre primele mari fabrici de acest gen din țară. A ieșit cineva să protesteze? Nici vorbă. A existat vreun muncitor care să murmure? Nimeni. Vreo anchetă ținând cont de faptul că acolo sunt încălcări ale legilor economice și comerciale? E o glumă nu? Baza etică, morală, legea, pun la îndoială însăși existența lui Dumnezeu în acești oameni. Poporul român, prin absență, prin tăcere, abandonare la rău, în fapt, construiește monștrii care îl vor decapita foarte curând. Din prostie, lăcomie și indiferență, ne sacrificăm prezentul și viitorul.

RTV

https://www.rtvgalatibraila.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button